Fibromyalgia – huoli on siitä, jos en kipuineni riitä


Fibromyalgia




Pitkien tutkimusten ja epätietoisuuden jälkeen sain viime viikolla reumalääkäriltä vahvistuksen: sairastan fibromyalgiaa. 

Sairaus on nyt osa minua ja se on hyväksyttävä. Sen kanssa on opeteltava kulkemaan yhteistä matkaa. Kuunneltava tarkasti kehon viestejä ja pidettävä huoli rajoista.

Läsnä on ajoittain huoli tulevasta, voimattomuus ja suru menetetystä. Toisaalta haluan uskoa muutoksen voimaan, kulkea lempeydellä uutta kohti ja olla rohkea - kivuista ja muista haasteista huolimatta. Toipumisesta tulikin nyt sitten tällainen loppuelämän projekti, mutta matkani lempeämpään elämään jatkuu!

Näistä ajatuksista syntyi tämä runo. Pystytkö samaistumaan? <3

Fibromyalgia on krooninen kipu- ja uupumusoireyhtymä, jossa keskushermostossa ja kipuradoissa on pysyvä säätelyhäiriö. Tulen kirjoittamaan tarkemmin aiheesta ja tuntemuksistani tänne blogiin hieman myöhemmin.

Lempeää viikonloppua juuri sinulle!


Psst. Pidän pienen kirjoitustauon täällä blogin puolella terveyteen ja opiskeluihin liittyvistä syistä. 

Elämässäni tapahtuu tällä hetkellä paljon uusia ja jännittäviä asioita, joista monet onneksi positiivisia ja elämää rikastuttavia asioita. Tulen kirjoittamaan niistä myöhemmin ja jatkan samalla toipumisenmatkasta sekä erityisherkkyydestä kirjoittamista. Pysythän siis kuulolla ja palataan pian! <3

Kommentit