Kipukauppa – apuvälineet krooniseen kipuun

Helpotusta kipuun

* Kaupallinen yhteistyö: Kipukauppa


Kun olen opetellut elämään kroonisen kivun kanssa, on täytynyt ottaa paljon itse vastuuta kivun lievityksestä ja hoidosta. Lääkkeisiin on turha turvautua, vaan itsehoitomenetelmät ovat etusijalla.
 

Itselläni on fibromyalgiasta ja kroonisesta väsymysoireyhtymästä johtuen pitkittyneitä kiputiloja aina kallonpohjasta oikeaan lonkkaan asti. Olen alusta asti avoimin mielin kokeillut erilaisia kivunhoitomenetelmiä ja apuvälineitä toivoen, että jostakin löytyisi pitkäaikainen helpotus oloihin. 

Oli ilo saada tehdä yhteistyötä suomalaisen Kipukaupan kanssa. Yritys tekee tärkeää ja asiantuntevaa työtä hyvinvoinnin edistämiseksi sekä tarjoaa monipuolisen valikoiman sen tukemiseen. Kipukauppa tarjoaa apua kivuista vapautumiseen, terveellisempään elämään sekä esimerkiksi ahdistuksesta ja stressistä eroon pääsemiseen. 

Ihan mahtavaa on se, että Kipukaupalla on oma asiantuntijatiimi, joka koostuu oman alansa huippufysioterapeuteista, jotka valitsevat, suunnittelevat ja kehittävät tuotteita suoraan asiakkaiden tarpeisiin.

Minulla on ollut nyt tämän vuoden ajan kokeilussa muutama Kipukaupan tuote ja haluaisin esitellä ne nyt myös sinulle:

Leipuri Hierontalaite 

Tämä on yksi omista lemppareistani! Leipuri rentouttaa ihanan lempeästi kireät purentalihakset, kallonpohjan sekä päänahan ja kaulan lihakset. Myötä- ja vastapäivään pyörivät hierontapäät rentouttavat lihakset kuin itsestään, kunhan malttaa hetkeksi pysähtyä.

Hieronnan nopeutta ja värinää voi säätää haluamalleen tasolle. Tämä on todella hyvä, koska joskus fibromyalgian takia esimerkiksi kaulani tai kallonpohjani ovat niin herkillä, että pienikin hierova liike tai kosketus voi olla liikaa. Laitteen säännöllinen käyttö on selkeästi helpottanut etenkin kaulan alueen kiputiloja. 

Hierontalaitteen kanssa tulee oma latauspiste, jolla laitteen lataaminen onnistuu vaivatta. Laite on myös miellyttävän kokoinen (helppo ottaa mukaan reissuille), kevyt ja helppokäyttöinen.


Psst. Haluatko kokeilla itse? Instagram tililläni käynnissä arvonta käynnissä tiistai 20.12. klo 24 asti.


Niskakeinu 

Niskakeinu toimii erinomaisesti niskan rentoutukseen, ja siitä voi olla myös apua, jos sinulla on seuraavia oireita: jäykkä niska, hermopinne, niska- tai päänsärkyä. Niskakeinu on ollut yksi minun ja myös isäni suosikeista! Välillä tuote on unohtunut hänelle lainaan liiankin pitkäksi ajaksi. Niskakeinu on helpottanut meidän molempien niskakipuja. Keinu on mukavan helppokäyttöinen: se kiinnitetään mihin tahansa oven kahvaan tai koukkuun ja käydään makuulle lattialle – alle voi asettaa maton pehmusteeksi. Pää asetetaan keinun pehmusteille, pituus säädetään itselle sopivaksi niin, että pää jää muutaman sentin ilmaan lattiasta. Samalla haetaan niskalle sopivaa venytyksen tunnetta rentoutumalla keinun kannateltavaksi. 

Asiantuntijoidenkin ylistämä niskakeinu käyttää hyväkseen niskanikamien traktiota ja se rentouttaa sekä venyttää niskan rakenteita. Keinua hyödyntämällä niskan alueen ongelmiin saadaan helpotusta liikkuvuutta lisäämällä, aineenvaihduntaa tehostamalla sekä kipua lievittämällä. Käyttö kannattaa aloittaa maltilla, 3-5 minuutin kevyellä venytyksellä.Selkäkaari

Selkäkaaresta saa nopean helpotuksen ja rentoutuksen alaselkäkipuihin. Itsellä tämä on käytössä useimmiten iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Makoilen kaaren 5-10 minuuttia. Kaari auttaa itselleni etenkin jännittyneiden selkälihasten rentouttamiseen sekä kiristyneiden lihasten ja sidekudosten venyttämiseen. Kaari auttaa myös rankaa pysymään niin sanotusti auki – antaa lisää tilaa hengittää.


NiskaUuni

NiskaUuni lievittä niska- ja hartiakipuja lempeästi rentouttavalla lämpöhoidolla. Lämpöhoitoa suositellaan mm. krooniseen kipuun, niskakipuun, päänsärkyyn, huimaukseen, stressiin ja rentoutumiseen.

Kohdistettu lämpöhoito niskalle ja hartioille ergonomisesti muotoillun "lämpövaatteen" avulla tuntuu ihanalta etenkin viileinä pakkasiltoina. NiskaUuni toimii ja lämpenee nopeasti sähköllä, joten se on todella helppokäyttöinen. Ainoana haasteena itse koen sen, että tuotetta saa vain yhdessä koossa ja naisen kapeammille harteille tuote ei täysin istu. Apuvälineet ja hoitoväsymys

On hyvä muistaa, että kaikki nämä ovat vain apuvälineitä, joiden tarkoitus on nimensä mukaan tukea kivun lievitystä – harvoin ne vievät kokonaan kroonisia kiputiloja pois, mutta helpotusta olen niistä saanut. Tulokset ovat suorassa suhteessa siihen, kuinka usein välineitä muistaa ja jaksaa hyödyntää ei vastuu on suurelta osin itsellä.

Olen viime aikoina kärsinyt niin voimakkaasta hoitoväsymyksestä, että silloin apuvälineetkin helposti unohtuvat. Taidan ottaa uudelle vuodelle lempeän haasteen vastaan ja aktivoida jälleen etenkin Niskakeinun ja Leipurin käytön arjen tukena. Kannattaa siis laittaa apuvälineet johonkin lähelle ja vaikka ihan näkyville, jotta ne ovat käytettävissäsi, kun niitä tarvitset!

Millaisia apuvälineitä sinulla on käytössä?

Lempeydellä

Annukka

Kommentit